De Beste Werkplek Keurmerk

Bij DIRECT Klantcontact zijn we verheugd om het Beste Werkplek Keurmerk van Fan Factory te ontvangen, met een gemiddelde score van 8,0. Dit keurmerk is het resultaat van een Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) dat we hebben uitgevoerd. In dit artikel delen we onze ervaringen en bevindingen en waarom we van plan zijn om aan het einde van het jaar opnieuw een MTO uit te voeren.

Weten wat er speelt

Bij DIRECT Klantcontact geloven we dat tevreden medewerkers essentieel zijn voor succes. We hebben daarom een MTO laten uitvoeren door Fan Factory om te begrijpen wat er speelt bij onze medewerkers. Dit onderzoek gaf ons waardevol inzicht in hun wensen en werkwijze.

Een frisse blik

Het MTO omvatte inhoudelijke open vragen die door onze medewerkers werden beantwoord. In een daaropvolgende powersessie hebben we samen met Fan Factory de antwoorden besproken en geanalyseerd. Deze externe blik gaf ons een frisse kijk op onze organisatie, zoals de interne communicatie.

Afspraak is afspraak

Na de powersessie hebben we een actieplan opgesteld om aan de wensen van onze medewerkers tegemoet te komen. We hebben nieuwe initiatieven gelanceerd, rekening houdend met de haalbaarheid en het nakomen van afspraken. Op deze manier voelen medewerkers zich gehoord en gewaardeerd.

Stappen zetten

Vanuit het actieplan hebben we een werkgroep opgezet genaamd 'Blijf nog even hangen'. Deze werkgroep heeft initiatieven geïmplementeerd, zoals een persoonlijk opleidingsplan, de optie om een fiets te leasen en een sollicitatiesimulatiespel. Ook hebben we in Suriname een hub opgezet om onze internationale collega's te ondersteunen.

Conclusie

Het MTO heeft ons geholpen om met onze medewerkers in contact te komen en te begrijpen wat er werkelijk speelt. We zijn trots op het Beste Werkplek Keurmerk met twee sterren en waarderen de inzichten die Fan Factory ons heeft gebracht. Dit heeft ons gemotiveerd om volgend jaar te streven naar een derde ster. We blijven onze medewerkers betrekken en streven ernaar om een geweldige werkplek te zijn bij DIRECT Klantcontact.